gallery/tilburguitvaartlogo
gallery/fullsizerender[1874]

Over mij

Mijn naam is Karel Houtepen, geboren in 1961 te Tilburg en altijd in Tilburg woonachtig geweest.

In 1984 begon ik in het uitvaartvak als drager en heb ik op eigen initiatief de Stivu-cursus uitvaartverzorging gevolgd. Dit was toen de enige opleiding binnen het uitvaartwezen. Uitvaartondernemer was in die tijd nog een beschermd beroep waarvoor je o.a. deze cursus moest hebben gevolgd.

 

In februari 1987 ben ik bij Rouwcentrum Dielemans gaan werken als oproepkracht en daar heb ik alle voorkomende werkzaamheden geleerd zoals o.a. het overbrengen en verzorgen van overledenen, het bespreken van de uitvaart met de nabestaanden, opmaken van rouwbrieven en natuurlijk uitvoeren van de uitvaarten. Aan dhr. Gé Dielemans heb ik de beste leermeester gehad.

 

In 1990 ging de eenmanszaak Dielemans over naar een landelijk werkend uitvaartbedrijf waar ik 27 jaar werkzaam ben geweest totdat zij met een andere formule gingen werken en mijn collega-uitvaartverzorgers en ik boventallig werden verklaard.

 

In totaal ben ik nu dus ruim 30 jaar werkzaam in het uitvaartwezen in Tilburg en omstreken. In die jaren heb ik veel veranderingen en verschuivingen gezien en meegemaakt maar zelfs na zoveel jaar leer ik elke dag nog bij.